Wij kunnen voor u (naast montage) ook pennen en bussen leveren.
Farla Technical Service heeft ruim 20 jaar ervaring met onsite machining.
Wij leveren ook maatwerk op locatie middels zelf ontworpen machines.

Technieken overzicht

Hieronder vindt u een overzicht van technieken die wij toepassen om materieel te repareren. Heeft u vragen over een bepaalde techniek? Neem dan gerust contact met ons op.

Circulair frezen wordt door ons met name toegepast voor het vlakken van draaikrans opleggingen (o.a. flexbases). Ook grote flenzen vanaf een diameter vanaf 1500 mm kunnen worden bewerkt met deze machine.

Een specifieke lastechniek.

(Mobiel) kotteren wordt toegepast om gaten in diverse machines c.q. onderdelen weer rond te krijgen. Het kotteren kan bestaan uit axiaal boren, als ook het vlakken van de flanken van een gat (flanche facing).

Vlakfrezen is vooral bedoeld om fundaties van diverse machines na te bewerken. In dit geval (foto) werd een ballastblok vlakgefreesd i.v.m. vrijloop over de stempelpoten.

Bussen worden meestal gemonteerd met vloeibare stikstof. Waar deze niet voorhanden is, is er de mogelijkheid om de bussen te monteren d.m.v. holle vijzels. Het bereik van de vijzels loopt van 20 tot 60 ton.

Hier word het rondslijpen toegepast om een verbrandingstrommel rond te maken. Deze techniek word ook toegepast om de remband oplegging van lieren vlak te slijpen.

Monteren is onderdeel van het hele proces waar wij vaak aan bijdragen.

Bij uitlansen wordt met behulp van een thermische lans een gat geheel door de pen heen gespoten waarbij enorm veel warmte vrijkomt. Deze warmte zorgt ervoor dat de pen na afkoeling krimpt en eenvoudig gedemonteerd kan worden.

(Mobiel) tappen wordt toegepast om schroefdraad in diverse grote onderdelen aan te brengen die te groot zijn om op een bank op te spannen.

Maatwerk oplossingen door verschillende technieken in het machineren te combineren. Op verzoek kunnen wij ook apparatuur / gereedschap ontwerpen.

Farla Technical Service

Achterdijk 33
4761 RB 
Zevenbergen
Nederland